Velkommen til Danske Rederier

Vi taler for en samlet branche

Det mener vi
Danske Rederiers Årsdag 2024
Danske Rederiers Årsdag 2024

Pressemeddelse
Miljø
International skibsfart

Danske Rederier vedtager politik om undervandsstøj

Skibsfart er en af de største kilder til undervandsstøj, hvilket har skadelige virkninger på et bredt udvalg af havdyr, herunder hvaler og fisk. Derfor anbefaler Danske Rederier sine medlemmer at følge et nyt sæt IMO-retningslinjer med det formål at reducere undervandsstøj og bevare den marine biodiversitet.

Pressemeddelse
Klima
Offshore

Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål

Europa-Kommissionen estimerer, at 280 millioner tons CO2 skal indfanges for at opfylde det ambitiøse mål om en 90 % reduktion af drivhusgasemissioner i 2040. Havnene og den maritime sektor vil udgøre en vigtig del af transporten af CO2 i CCS-processer. Disse og andre vigtige emner blev diskuteret ved vigtigt debatarrangement.

Pressemeddelse
Danske Rederier

Afskaffelse af DIS-ordning vil være en katastrofe for dansk skibsfart

Det er trist og bekymrende, at Frigast-udvalget nu foreslår at skrotte sømandsbeskatningen, den såkaldte DIS-ordning. Danske Rederier kommer derfor med en klar opfordring til regeringen og Folketinget om ikke at gennemføre dette forslag, da det vil få store negative konsekvenser for dansk skibsfart.
Situationen i Det Røde Hav
Læs mere

Pressemeddelse
Juridiske rammevilkår

Ny EU-aftale om bekæmpelse af forurening fra skibe er godt nyt

EU’s Direktiv om forurening fra skibe og indførelse af sanktioner for ulovlig forurening skal revideres. Det er en del af Kommissionens samlede plan for bæredygtig skibsfart. Det samlede mål er nul emissioner, nul forurening og nul ulykker.

Pressemeddelse
Juridiske rammevilkår

Danske Rederier lancerer nyt ESG Shipping netværk

Danske Rederiers nye ESG-netværk adresserer behovet for samarbejde og vidensdeling omkring bæredygtighedsrapportering inden for skibsindustrien. På det første møde i Netværket præsenterede A.P. Møller - Mærsk og Clipper erfaringer og indsigter fra deres arbejde på ESG-området.
FuelEU-forordningen blev vedtaget tidligere på året. Som medlem kan du se en oversigt over relevante nyheder og oplysninger om FuelEU her.
FuelEU

Pressemeddelse
Klima
Offshore

Ny CCS-strategi: Danmark kan blive CO2-hub i Europa

Med sin nye CCS-strategi har Europa-Kommissionen nu udstukket en fælles retning for fangst, anvendelse og lagring af CO2 i EU. Strategien fremhæver Danmark som en pioner på området, og Danske Rederier forudser, at Danmark kan få en central rolle.

Pressemeddelse

Kongen i spidsen for vigtigt maritimt erhvervsfremstød i Polen

HM Kong Frederik X’s første udenlandsrejse som konge af Danmark er i fuld gang. Fredag er et vigtigt punkt på agendaen et besøg i havnebyen Szczecin, hvor der er fokus på det maritime område under overskriften ”Wind, Waves and Wires”.
Pressemeddelse

Ny rapport viser markant beskæftigelsesbehov i Det Blå Danmark

Store muligheder og store udfordringer går hånd i hånd. Det Blå Danmark står over for en række vigtige, store opgaver i den kommende årrække. I en ny rapport har COWI set nærmere på beskæftigelsesbehovet, når der skal bygges havvindmølleparker, nye flådefartøjer og sættes handling bag ordene om CO2-fangst.
Pressemeddelse
Sikkerhed
International skibsfart

Fregatten Iver Huitfeldt stævner ud for at beskytte skibsfarten i Det Røde Hav

Forsvarets fregat Iver Huitfeldt sejler i dag mod Suez, hvor den skal indgå i den amerikansk ledede internationale koalition, Operation Prosperity Guardian. Operationen skal forsvare den civile skibsfart mod Houthiernes angreb og sikre retten til fri sejlads gennem Det Røde Hav, Bab el-Mandab-strædet og Adenbugten.
1/3

Pressemeddelse
Arbejdsforhold

Nye tiltag skal forebygge mobning og chikane på danske skibe

Erhvervsminister Morten Bødskov har i dag offentliggjort en række tiltag, som Søfartsstyrelsen, Danske Rederier, Metal Maritime og Maskinmesterforeningen har været med til at udarbejde, for at komme mobning og chikane ombord på dansk-flagede skibe til livs.
Pressemeddelse
International skibsfart

Danmark fortsat blandt verdens ti største søfartsnationer

Danmark bevarer sin flotte placering blandt verdens ti største søfartsnationer. Men konkurrencen fra andre lande er benhård, og samlet set går Danmark en anelse tilbage.
Pressemeddelse
Uddannelse

”Kom med Ombord” fejrer et års jubilæum med vind i sejlene

70 ubefarne skibsassistenter tog med på togt i praktikforløbet ”Kom med Ombord’s” første år. Og pladserne på næste hold er også eftertragtede. Det vækker glæde i Danske Rederier.
1/3
Skibsfarten kommer 1. januar med i EU's kvotesystem. Medlemmer kan læse mere om EU ETS her.
EU ETS

Se hvad der sker hos Danske Rederier

Kursus
Uddannelse

Danish Maritime Legislation for Foreign Senior Officers / Danish Maritime Legislation for Foreign Masters / Occupational Health & Safety (§16), 19/3/24

Dato:
Kursus
Uddannelse

Danish Maritime Legislation for Foreign Senior Officers / Danish Maritime Legislation for Foreign Masters / Occupational Health & Safety (§16), 25/3/24

Dato:
Kursus
Uddannelse

Danish Maritime Legislation for Foreign Senior Officers / Danish Maritime Legislation for Foreign Masters / Occupational Health & Safety (§16), 9/4/24

Dato:
1/3

Det mener vi

Klima

Danske Rederier har en klar målsætning om kli­ma­neut­ra­li­tet i 2050 uden brug af kli­makom­pen­sa­tion.

Miljø

Skibsfarten støtter stram lovgivning og bifalder, at danske rederier anvender ny teknologi, der gør det muligt at operere under hensyn til miljø og klima.

Skat og rammevilkår

Danmark skal bevare og styrke sin placering i den globale skibsfart.
1/3
Danske Rederiers Årsdag 2024
Danske Rederiers Årsdag 2024

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores pressemeddelser og få en mail, når der er nyt fra Danske Rederier