Danmarks Rederiforening

Danmarks Rederiforening er branche- og arbejdsgiverorganisation for dansk skibsfart, som er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv. Af medlemmerne, der tæller rederier med deres skibe fra godt 40 rederier og to offshore-selskaber, har halvdelen skibe under dansk flag, mens den anden halvdel, de associerede medlemsrederier, driver deres aktiviteter fra Danmark uden at have skibe under dansk flag.


Tilsammen ejer medlemmerne af Danmarks Rederiforening cirka 14 millioner TDW (ton dødvægt), hvilket udgør over 95 procent af den danske handelsflåde registreret i Dansk Internationalt Skibsregister.

 

Danmarks Rederiforening blev stiftet i 1884 og har siden været samlingspunkt for danske rederier. Rederiforeningen varetager erhvervets interesser og fungerer som arbejdsgiverorganisation for medlemmerne med indmeldte skibe under dansk flag. Danmarks Rederiforening spiller i dag en aktiv rolle i forhold til myndigheder og beslutningstagere både herhjemme og internationalt.

Herudover har Rederiforeningen et samarbejde med udenlandske rederiforeninger og internationale rederiorganisationer. Foreningen er derfor med i alle relevante sammenhænge og har permanent kontor i Bruxelles.

Danmarks Rederiforening arbejder tæt sammen med andre brancheorgansationer i Danmark, blandt andre DI, DE samt Landbrug & Fødevarer. Endvidere er Danmarks Rederiforening som arbejdsgiverorganisation medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Ud over egne medlemmer betjener Rederiforeningen yderligere to foreninger: Bilfærgernes Rederiforening, som er en forening for færgerederier, samt Rederiforeningen af 2010, der er en forening for den mindre og mellemstore skibsfart.

I menuen til venstre kan du læse mere om Danmarks Rederiforening.

Find vej

Danmarks Rederiforening
Amaliegade 33
1256 - København K

T: +45 3311 4088
E: info@shipowners.dk

Bruxelles-kontor

Find vej til vores Bruxelles-kontor

Årsberetning

  1. DANSK SKIBSFART 2016 - Årsberetning
  2. DANISH SHIPPING 2016 - Annual Logbook